Domácí popcorn i bez mikrovlnky. Lepší jste nejedli

Za domácí popcorn nemusíte utrácet majlant. Když si kupujeme sáčky do mikrovlnné trouby, vyjde nás to poměrně draho. Jde to ale i levněji, a ještě je to parádní zábava.

Kupte si kukuřičná zrna

Vše, co budete potřebovat, je balíček kukuřice. Seženete jej v supermarketu, nebo v obchodě se zdravou výživou. Čím větší balíček, tím lepší. Ještě více ušetříte.

Největší rendlík s poklicí

Následně si najděte ten největší rendlík se skleněnou poklicí, který doma máte. Na jeho dno dejte pár kapek oleje, nebo použijte sprej s olejem a postříkejte celý povrch rendlíku. Průhledná poklice vám zajistí zdroj příjemné zábavy – přípravu popcornu budete sledovat z první řady.

Střední teplota je tak akorát

Kukuřičná zrna nasypejte do rendlíku. Nejdříve budete zjišťovat, jaké množství bude ideální. Ze začátku raději volte méně. Dvě hrsti budou stačit. Když je vše na svém místě, zapněte sporák na střední teplotu.

Foto: Shutterstock

Je čas na víko

Chvíli poté, co zrna do rendlíku vložíte, se začne ozývat první pukání. Proto neváhejte a ihned po vsypání kukuřičných zrn do rendlíku použijte průhlednou pokličku. Představení začíná!

Pozor na největší chybu

Za chvilku už uslyšíte první zrnka, která se odrážejí od pokličky. Nyní opravdu nebude ta nejlepší doba na to, abyste pokličku sundali. Popcorn, který z rendlíku vyskakuje, totiž opravdu pálí. Když již pukání začne utichat, vypněte sporák a nádobí sejměte z horké plotýnky.

Je libo příchuť?

Jelikož je popcorn stále horký, můžete se pustit do ochucení. Nasypejte na dobrotu trochu cukru a máte sladký popcorn. Přidejte sůl, nebo ještě trochu másla, a budete si užívat slanou variantu popcornu. Během dochucování puknutá zrníčka stále míchejte. Klidně popcorn posypejte nastrouhaným sýrem, abyste si jeho chuť pořádně užili.

A je to. Dobrota k vašemu oblíbenému seriálu nebo knize je připravená.

Foto: Shutterstock, zdroj: Wikihow