Americké kyselé okurky jsou novým hitem. Výborně chutnají třeba k masu

Vyzkoušejte tento recept na americké kyselé okurky a přidejte do svého jídelníčku nové chutě. Tato příloha obohatí vaše grilování, využijete ji k pečenému masu nebo i jako svěží doplněk obložených mís.

Americké okurky do amerických burgerů

Najemno krájené kyselé okurky jsou nedílnou součástí burgerů. Pokud jste si je i vy oblíbili, není nic jednoduššího, než si je vyrobit a mít je doma v zásobě. Není to vůbec nic složitého a pokud jste už dříve sterilovali, bude to pro vás hračka. Jsou výborné ke grilovanému masu, k zapečeným pokrmům nebo do burgerů. Vypadají jako salát a jsou chuťově mnohem zajímavější než nakládané okurky, na které jsme zvyklí. Díky tomu, že jsou nakrájené na kolečka, dokážou nasát mnohem více chutí a vůní.

Foto: Freepik

Recept je velmi snadný

Na přípravu amerických okurek budete potřebovat: 2,5 kg okurek , 5 cibulí, 2 lžíce nasekaného kopru, 600 ml octa, 3 lžíce soli, 400 g cukru, pepř, čili a případně kari podle chuti.

Nakrájejte okurky na tenké plátky. Pokud máte struhadlo, které umí strouhat na plátky, určitě ho využijte. Cibuli také pokrájejte na tenká kolečka. Obě zeleniny vložte do mísy, posolte, promíchejte a nechte alespoň dvě hodiny odležet.

Mezitím si připravte lák. Pokud máte svůj vlastní vyzkoušený recept na lák, tak ho klidně využijte. Jestli s tím nemáte zkušenosti, připravte si ho podle nás. Svařte ocet s cukrem a nechte zcela vychladnout. Do okurek přidejte kopr a promíchejte s lákem. Touto směsí naplňte sklenice a dolijte lákem, aby byly plné. Potom už stačí jen stetilovat 20 minut při teplotě 70 °C.

Nebojte se experimentovat

U těchto okurek můžete klidně experimentovat. Kdo má rád pikantnější chutě, přidá pepř nebo klidně nakrájenou čili papričku. Pro docílení „indických chutí“ se nebojte použít kari koření nebo ostřejší garam masalu. Fantazii se meze nekladou.

Foto: Freepik, zdroj: Fresh.iprima