Celých 20 minut prožíval klinickou smrt. Po letech odhalil, co se v tomto stavu dělo

Jsou věci, které jsou zkrátka jen mezi nebem a zemí. Mezi takové rozhodně patří příběh muže, který zažil klinickou smrt. Po letech se svým zážitkem svěřil veřejnosti. Opravdu se není třeba bát smrti?

Scott Drummond se podělil o svůj osobní zážitek. Na dlouhých 20 minut zažil klinickou smrt. Co prožil a co se po tu dobu dělo, se přiznal po dlouhých 40 letech. Ke sdílení svého zážitku ho ovlivnila pandemická situace. Jak sám přiznává, doufá, že to pomůže všem, kteří přemýšlejí o tom, co bude s nimi i jejich blízkými. Jeho příběh děsí i fascinuje. Posuďte sami.

Smrti se nemusíme bát

Scott díky prožití klinické smrti ví, jaké to je „umřít“. Se svým zážitkem, kdy prodělal klinickou smrt, se tak svěřil i z toho důvodu, aby nás ostatní smrtelníky uklidnil. Jak sám konstatoval, smrti se netřeba bát. Snad každý z nás se nejednou zamyslel nad tím, co bude, až tu nebudeme my i naši blízcí. A jelikož pandemická situace dolehla na nás všechny, nejinak tomu bylo i u Scotta. To byl také podnět k tomu, aby se o vše podělil s celým světem.

Scott uvádí, že když mu bylo 28 let, tak procitl a uvědomil si, jaké jsou jeho hodnoty i to, jak se cítí ve své rodině a jak by měl komunikovat se svým nebeským otcem. Prodělání klinické smrti je tak velmi osobní součástí jeho života. To, že se podělil o svůj zážitek, chtěl všechny ujistit a ubezpečit, že není třeba se bát smrti. A co přivodilo Scottovi klinickou smrt?

Zdroj: YouTube

Pohled na vlastní operaci z ptačí perspektivy

Stalo se, že ve svých 28 letech měl nehodu na lyžích, díky které musel podstoupit běžnou operaci. Jenže věci nešly tak, jak by měly. Zkrátka Scott se najednou vznesl nad své tělo a pozoroval vlastní operaci z ptačí perspektivy. Neuvěřitelné, že?

Komunikace s ostatními přítomnými na sále probíhala skrze vědomí. Jak Scott uvedl, nemluvili spolu, ale on slyšel všechno. Šel směrem k mraku a někdo k němu natáhl ruku, která zářila. Uchopil ji. Vrátil se do svého těla a na své hrudi měl štítek, který byl sdělením, že na celých 20 minut zemřel. Celé to změnilo jeho dosavadní život i jeho současný pohled na svět, na věci. Stejně tak i to, jak přemýšlí, jak se chová k ostatním lidem. A hlavně, Scott se už nebojí smrti. On moc dobře ví, že až zemře, tak přijde klid.

Foto: Shutterstock, zdroj: Mirror, DailyStar