Fantastická snídaně jen z kůrky od chleba a vajec. Uděláte ji snadno a chutná výborně

Rychlá a snadná snídaně nenáročná na ingredience, to je snad to nejlepší, co si po ránu můžeme přát. Vejce a chleba máme jako základní potraviny doma prakticky všichni. Zapomeňte ale na obyčejný chleba ve vajíčku. Tento recept je mnohonásobně lepší a vy si jej rozhodně zamilujete.

Vejce jako superpotravina

Vejce jsou výborným zdrojem kvalitních tuků, vitaminů (A,D,E,K) a minerálů (selen, vápník, železo) a bílkovin, což je základní stavební látka našeho těla. Vejce je dokonce považováno za jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin vůbec, protože je naše tělo dokáže nejsnáze zpracovat. Svým složením nás vejce dokáží na dlouhou dobu zasytit, takže po této výživné snídani, navíc doplněné chlebem a hromadou zeleniny rozhodně nebudeme hladoví.

Foto: Shutterstock

Recept, který si lze přizpůsobit

Následující recept je výjimečný v tom, že si jej můžeme upravit dle své chuti. Na rozdíl třeba od svíčkové na smetaně stačí dodržet jen pár základních pravidel a pak už je vše na vás.

Ingredience (množství dle potřeby):

  • starší chleba
  • sádlo
  • cibule
  • špek
  • anglická slanina
  • vejce
  • niva (popřípadě jiný druh sýra)
  • pepř
  • sůl

Z krajíce chleba vykrojme vnitřek, který nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme sádlo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, špek, anglickou slaninu a nakrájenou střídu chleba. Vše pak zalijeme vejcem a mícháme. Na jiné pánvičce opečeme kůrky chleba. Jakmile jsou kůrky chleba opečené, dáme je na talíř a střed naplníme hotovou směsí. Na vrch nastrouháme sýr. Takto připravený pokrm můžeme dát na chvilku do mikrovlnné trouby, aby se sýr rozpustil. Chléb s vejcem můžete doplnit oblohou z čerstvé zeleniny. Nejen, že bude snídaně o něco pestřejší, ale také z ní díky zelenině získáte spoustu vitaminů a minerálů.

Foto: Shutterstock, zdroj: autorský komentář, marthastewart, bbcgoodfood