Díky dobře zvolenému stravování můžete předejít mnohým zdravotním problémům. Existuje také mnoho potravin, které úspěšně bojují proti srdečním chorobám. Místo polykání léků tak pečlivě vybírejte, co si dáváte na talíř.
Ucpané cévy, hypertenze, mrtvice nebo infarkt jsou nemoci, které může ovlivnit naše strava. Nejedná se přitom o žádné speciální potraviny, ale dostupné produkty, jenž seženete v každém supermarketu. Bojujte se srdečními chorobami jídlem a nikoliv léky!
Dopřávejte si lososa a listovou zeleninu
Losos obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, které zabraňují srážení krve a také snižují krevní tlak. Blahodárné pro vaše cévy jsou všechny druhy listové zeleniny, jako je špenát, kapusta nebo salát. Obsahují draslík, vlákninu i vitamín B9. Listová zelenina i losos mnohonásobně snižují riziko infarktu.

Snídejte mléčné výrobky a ovesné vločky
Kefír, jogurt i podmáslí jsou skvělé potraviny při zažívacích problémech a obnovují střevní prostředí. Tyto produkty navíc obsahují vitamín K2, který brání vápníku v usazování na nežádoucích místech, jako jsou například cévy. Pochutnávejte si na ovesných vločkách ve formě kaší, jenž představují ideální snídani. Někomu chutnají nevařené s mlékem, můžete je přidávat do moučníků, zahustit s nimi slané i sladké pokrmy. Ovesné vločky snižují cholesterol a udržují správnou hladinu cukru v krvi.
Používejte olivový olej a jezte rajčata
Středomořská strava je velmi zdravá pro tělo i pro správnou činnost srdce. Olivový olej snižuje cholesterol a udržuje krevní tlak v normě. S olivovým olejem si velmi dobře rozumí rajčata patřící mezi antioxidanty. Posilují cévní stěny a rozšiřují cévy. Můžete si je s chutí a v jakémkoliv množství dopřávat v syrovém nebo vařeném stavu. Dopřávejte si zdraví prospěšná jídla každý den, jezte vždy ve stejnou dobu a do lékárny se jen tak nepodíváte.
Foto: Shutterstock, zdroj: gsklub.cz, kardiochirurgie
				
