Naložte kuřecí maso do této ingredience. Povede se vám famózní oběd

Pokrmy, ve kterých figuruje kuřecí maso jsou dnes velmi populární. Jsou chutné a zdravé. Jejich kuchyňská příprava je jednoduchá a rychlá, a tak ji zvládne každý. Důležitou roli hraje také příznivá cena. A protože receptů není nikdy dost, přinášíme vám vychytávku od Ládi Hrušky, kterou zaručeně potěšíte celou rodinu. Podávat se budou kuřecí medailonky v tatarské omáčce.

Proč je kuře dobrou volbou?

Kuřecí maso je dietní a zároveň nutričně hodnotné. Je lehce stravitelné pro naše tělo, obsahuje minimální množství nasycených tuků. Je příznivé také nižším obsahem cholesterolu. A naopak je bohaté na bílkoviny, které jsou potřebné ke stavbě svalové hmoty. Konzumací kuřecího masa navíc dodáme našemu tělu cenné látky, vitamíny a minerály. Za zmínku stojí vitamíny typu B, které využíváme během metabolických přeměn. Z minerálů je to fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen. Poslední zmíněný selen se uplatňuje v boji proti volným radikálům, které v našem těle poškozují především srdeční a svalové buňky.

Pokud držíte dietu, jsou nejvhodnější prsa, právě ty totiž mají nejnižší obsah tuku. Kdo chce být důsledný, může z nich ještě odstranit kůži. Nejlépe stravitelné pak bude maso uvařené v páře. Takto upravené maso si zachová nejvíce prospěšných látek. Pokud v tuto chvíli chcete dát přednost vašim chuťovým pohárkům, můžete vyzkoušet zmíněný recept. Marináda z tatarské omáčky totiž dodá kuřecímu masu šťavnatost a křehkost a výsledné jídlo na vás okamžitě zapůsobí svou vyváženou chutí.

Foto: Freepik

Kuřecí medailonky v tatarské omáčce

Budete potřebovat:

  • kuřecí prsa
  • tatarskou omáčku
  • sůl. pepř
  • hladkou mouku
  • olej

Kuřecí prsa nakrájejte zhruba na 1 cm silné plátky, osolte a opepřete. V uzavíratelné míse promíchejte s tatarkou. Mísu přiklopte a směs nechte odležet v lednici nejméně hodinu. Čím déle maso v marinádě necháte, tím lépe nasaje chutě a bude křehčí. Potom plátky obalte v hladké mouce. Zbývá už jen smažit na rozpáleném oleji do zlatova asi 3 minutky z každé strany. Podávejte s vařenými brambory a pažitkou. Dobrou chuť.

Foto: Shutterstock, zdroj: fresh.iprima, autorský komentář