Rychlá tvarohová buchta dvou barev. Ideální pro šetřílky

Taky máte problém sehnat recept na buchtu, kterou připravíte snadno, rychle, a přitom levně? Tak to vás potěšíme. Tahle lahodná tvarohovo-kakaová buchta je to pravé pro vás. Neznám nikoho, komu by nechutnala. A zvládne ji i úplný začátečník.

Ingredience

Na těsto si nachystáme:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 a ¼ hrnku mléka
  • ¾ hrnku oleje
  • 2 vejce

Na náplň si připravíme:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 2 vejce

Postup přípravy

Nejprve si můžeme připravit náplň. Do mísy smícháme tvaroh s vejci, cukrem, pudinkovým práškem a trochou mléka. Zbytek mléka postupně přiléváme za stálého míchání či šlehání elektrickým šlehačem. Pak necháme náplň chvíli odpočívat a jdeme se vrhnout na přípravu těsta.

V další míse nejprve smícháme všechny sypké suroviny, které do těsta potřebujeme, to znamená hladkou mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva Poté přidáme vejce, olej a 1 hrnek mléka. Poctivě promícháme, klidně si můžeme zase pomoci ručním šlehačem.

Foto: Shutterstock

A jde se péct

Nyní si nachystáme plech. Pro toto množství těsta je ideální plech o rozměrech 38×26 cm. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj ¾ těsta, které rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Na těsto pak nalijeme všechnu tvarohovou náplň. Nelekejte se, když bude řídká, klidně se může do těsta zanořit, o to chutnější bude výsledek. Nakonec ještě přidáme do zbytku těsta ¼ hrnku mléka, důkladně zamícháme a umělecky nalijeme na vrch buchty.  

Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 30 – 40 minut. Po upečení necháme vychladnout, krájíme a podáváme. Dobrou chuť a doufejte, že vám zbyde kousek buchty do zítřka, protože nejspíš se po ní jen zapráší.

Foto: Shutterstock, zdroj: EdunClub,YouTube