Skvělá rajčatová polévka podle Radka Kašpárka. Kromě toho, že dobře chutná, je i zdravá

Radek Kašpárek je známý český kuchař, šéfkuchař pražské restaurace Field. Vzhledem k tomu, že má děti, tak některá z jídel, která učí běžné lidi vařit na internetu, jsou vhodná i pro nejmenší. Stejně je tomu i s úžasnou, zdravou, sytou a hustou rajčatovou polévku. Udělejte ji na večeři svým nejmenším. Je plná zdravých věcí a veselých barviček.

Co budeme potřebovat?

  • dětské těstoviny (zvířátka)
  • 400 g rajčat v plechovce
  • mrkev
  • cuketa
  • řapíkatý celer
  • rostlinný olej
  • zeleninový vývar
  • mléko
  • 200 g mraženého sekaný špenát
  • 2 vejce
  • mouka
  • sůl
  • parmezán
  • nasekaná bazalka
  • olivový olej

Příprava polévky

Cuketu, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše rostlinného oleje. Mezitím si dáme vařit dětské těstoviny. Jakmile je zelenina orestovaná tak, že neztrácí barvu, ani tvar, přidáme k ní rajčata z plechovky, osolíme a nastavíme zeleninovým vývarem.

Foto: Shutterstock

Příprava špenátového kapání

Do polévky si vyrobíme také domácí špenátové kapání. Smícháme mražený sekaný špenát, 2 vejce, přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme a přisypeme tak akorát hladké mouky. Ze špenátové hmoty uděláme noky tak, že ji protlačíme přes sítko do vroucí vody. Následně scedíme noky i těstoviny. Prolijeme studenou vodou, aby se nic neslepilo.

Finální úpravy

Úplně na konci do kastrolu s polévkou přidáme kapání a těstoviny. Minutku povaříme, ne déle, aby se nám noky nerozvařily. Nabereme na talíř, nastrouháme do polévky trochu parmezánu a nasypeme čerstvou bazalkou. Můžeme ještě kápnout pár kapek olivového oleje.

Foto: Shutterstock, zdroj: YouTube, toprecepty