Vynikající smažené kuličky ze zbytku bramborové kaše. Jídlo za pár korun

K této netypické příloze vám bude stačit zbytek bramborové kaše. Během chvilky vykouzlíte pokrm za hubičku a u strávníků budete sklízet úspěchy.

Skvělá chuťovka

V dnešní době se mnoho lidí snaží neplýtvat potravinami a začíná se více experimentovat v kuchyni. Pokud ani vy nemáte rádi plýtvání, tato vychytávka se vám bude určitě líbit. Můžete je nazývat klidně krokety z bramborové kaše. Jedná se o výbornou přílohu nebo i neotřelé pohoštění ke skleničce vína. Jde o to, že tyto smažené kuličky připravíte z bramborové kaše, která vám zůstala z předešlého dne nebo od oběda. Bramborovou kaši samotnou bude jíst nejspíš málokdo. Přidáte-li ale pár ingrediencí, vykouzlíte skvělou chuťovku. Jak na to?

Delikátní kuličky z bramborové kaše

Vyndejte z lednice hotovou bramborovou kaši, vyklepněte do ní vejce a přidejte mouku na zahuštění. Připravte si tak akorát husté těsto, aby se vám z něj dobře vytvarovaly kuličky. Ty potom můžete nebo nemusíte obalit ve strouhance a ideálně je usmažte na pánvi nebo je připravte ve fritovacím hrnci. Kuličkám můžete dodat i šťavnatou chuť, pokud do nich nakrájíte trochu sýra, můžete zkusit i nivu. Lahodné budou  s oblíbeným kořením nebo bylinkami. 

Foto: Shutterstock

Jak podávat smažené bramborové kuličky

Smažené kuličky, chcete-li bramborové krokety, můžete nasypat do misky a podávat je jako malé jednohubky. Hodí se k filmu v televizi nebo s nimi klidně pohostěte návštěvu. Můžete z nich vykouzlit i výbornou lehkou večeři. Stačí nakrájet zeleninu, připravit z ní salát a krokety k němu přidat na talíř. Hodí se k nim i různé dresingy. Použít se dá obyčejný bílý jogurt, tvaroh nebo majonéza. Připravit můžete česnekový nebo bylinkový dip, ale svou službu udělají i dresingy, které se podávají třeba ke grilovanému masu. Ani tady se fantazii meze nekladou a záleží jen na vašich chutích a obsahu lednice nebo vašeho špajzu. 

Foto: Shutterstock, zdroj: Toprecepty, Lifee