Cévy zanesené cholesterolem dříve či později způsobí infarkt. Naučte se je udržovat v kondici

Ateroskleróza je proces postupného zužování a zanášení cév a je nejčastější příčinou úmrtí na světě. Proces zahrnuje autoimunitní faktory, infekce i dietní chyby. Zkuste své cévy preventivně chránit a udržujte je v kondici.

B-vitamíny a probiotika

Přidání zdrojů B-komplexu je prevencí srdečních onemocnění. Podle studií už 2,5 mg kyseliny listové, 25 mg vitaminu B6 a 0,5 mg vitaminu B12 konzumované rok sníží míru arteriálního zanesení. Přidejte probiotika, která jsou schopna B-vitamíny produkovat. Dokonce umí zvýšit hladinu B-vitamínů více než konzumace vitamínů B.

Česnek

Česnek podle průzkumů redukuje nánosy v arteriích, snižuje krevní tlak, rozšiřuje cévy, zlepšuje hladinu krevních lipidů, jde o silný antioxidant a působí proti cévním zánětům. Nejlepší je syrový, rozmačkaný a ponechaný na vzduchu 10 minut, aby se v něm vytvořily účinné látky. Konzumujte ho několikrát denně na kousku pečiva.

Granátové jablko

Granátové jablko podle studií čistí cévy, redukuje hromadění lipidů v srdci, potlačuje chemické látky zapříčiňující zánětlivé procesy v cévách, předchází zvětšení srdce a redukuje abnormality EKG. Dopřávejte si ho čerstvé.

Kysané zelí kimchi

Korejský recept kimchi zahrnuje klasické kysané čínské zelí, chilli, fermentované ryby a další ingredience, které umí zastavovat aterosklerotický proces. Prospěšné druhy bakterií v kimchi zneškodní toxické chemikálie poškozující tělo.

Sezamové semínko

Sezamové semínko a sezamová pasta potlačí artritické bolesti, zastavuje proces aterosklerózy i kardiovaskulárních nemocí

Kurkumin

Kurkumin je polyfenol, který obsahuje indické kari koření a má kardioprotektivní vlastnosti. Špetka kari s obsahem hřebíčku, koriandru, římského kmínu, česneku, zázvoru, cibule, papriky a kurkumy zlepší funkce endotelu a rozšíří cévy.

L-arginin

L-arginin je aminokyselina, která je prevencí tvorby arteriálního ucpání. Ovlivňuje endoteliální dysfunkci při srdečně-cévních onemocněních a má mnoho pozitivních účinků na naše celkové zdraví.

Foto: Shutterstock