Chutná večeře ze zbytků. Zapečené brambory s majolkovou směsí

Nevíte, co připravit k večeři nebo vám dochází zásoby? Pokud máte doma brambory, máte vystaráno. Jsou univerzální přílohou, ze které můžete vytvořit velmi chutné zapečené pokrmy.

Co se hodí do zapečených brambor?

Brambory jsou chuťově velmi neutrální a hodí se k nim většina kořenové zeleniny, rajčata, cuketa, olivy, beraní rohy, všechny druhy sýrů, skoro každé maso i většina druhů uzenin. Velmi snadno si díky tomu připravíte zapečené brambory podle svých chutí a toho, co zrovna máte doma. Pokud budete používat rajčata, odstraňte nejdříve jejich slupku, protože i po tepelné úpravě zůstává tvrdá a v hotovém  pokrmu vám může vadit. 

Majolková směs na zjemnění

Aby zapečené brambory držely pohromadě, můžete použít vejce, ale mnohem jemnější chuť váš zapečený pokrm bude mít, když ho místo vajec přelejete majolkovou směsí. Jak ji získáte? Připravte si domácí nebo kupovanou majolku a smíchejte ji se strouhaným sýrem. Tak dostanete skvělou směs, která dokonale lahodí bramborám.

Foto: Shutterstock

Jak na zapečené brambory

Připravte si zapékací misku nebo pekáček, ale brambory do ní nedávejte úplně syrové. Nejdříve je alespoň lehce uvařte. Přidejte maso, které máte doma. Nejlepší na zapečené brambory je maso mleté. Přidejte vhodnou zeleninu, nebo takovou, kterou doma máte, osolte, opepřete a přidejte koření podle chuti. Vše promíchejte a pokud máte listy hlávkového salátu, dejte je také na brambory. Poté takto připravenou bramborovou směs přelejte majolkovou směsí. Takto připravené brambory vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C do zlatova.

Foto: Shutterstock, zdroj: Toprecepty