Klasika z dob socíku. Zkuste staré dobré tatarské chlebíčky, je to vážně chuťovka

Máte chuť na křupavou, masovou a šťavnatou pochoutku? Potřebujete připravit rychlé pohoštění pro přátele či rodinu? Vyzkoušejte tento recept na tatarské chlebíčky! Hodí se jako rychlá večeře i chuťovka k pivu.

Recepty z minulého režimu velmi rychle vystřídaly recepty na nová a zdravá jídla plná zajímavých neokoukaných ingrediencí. Je ale veliká škoda, že právě tento recept na tatarské chlebíčky je téměř zapomenutý. Jeho výsledek totiž vážně stojí za to! Jeho základem je chleba a mleté maso. 

Pár ingrediencí dokáže divy

Na tatarské chlebíčky, které jsou skvělým pohoštěním třeba na blížící se Silvestr, si připravte tyto ingredience:

  • chleba
  • hořčici
  • máslo
  • mix mletého masa (nebo kuřecí prsíčka)
  • cibuli
  • česnek a koření podle chuti
  • sádlo nebo olej
  • sůl, pepř

Nejdříve je potřeba podusit maso

Na oleji nechte zesklovatět cibulku a potom přidejte maso. Ideální je mix vepřového a kuřecího. Někdo dává přednost masu nakrájenému na kousky. Na to se nejlépe hodí kuřecí prsíčka. Maso můžete ochutit česnekem a dalším kořením podle vašich preferencí. Hodí se například majoránka nebo kmín. Sůl a pepř je základ. Maso opékejte, dokud nebude hotové. 

Foto: Shutterstock

Chleby osmažte z obou stran jako topinky

Krajíce chleba se nejdříve musí namazat máslem a hořčicí. Použít můžete jakoukoliv chcete – plnotučnou, kremžskou nebo francouzskou se zrníčky. Na takto namazané chleby můžete začít vrstvit podušené maso. Pořádně ho na chleba přitlačte, protože se bude smažit. 

Na rozpáleném sádle nebo oleji potom namazané krajíce opékejte. Začněte masovou stranou a smažte po dobu 2-3 minut, otočte a dejte tomu ještě minutku z druhé strany. Chleby by měly být krásně křupavé, voňavé a maso šťavnaté. 

Co k nim?

Tataraské chlebíčky máte hotové. Jak je podávat? Můžete klidně jen takto, ale moc dobré jsou s kyselou okurkou nebo kyselým zelím. Někomu chutnají například se syrovou nakrájenou cibulí nebo jinou tepelně neupravovanou zeleninou. 

Foto: Shutterstock, zdroj: Nej-recepty, Recept.sk