Milionářský dezert do skleniček. Je to paradox, hotový je za deset minut a stojí pár korun

Nepečené dezerty do skleničky patří mezi ideální pochutiny především v teplých měsících. Jsou lehké do žaludku, snadné na přípravu a chutnají i mlsným jazýčkům. Ozdobit si je můžete dle svého, vykouzlíte tak opravdu královský pokrm, který bude lahodit nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Jednou z oblíbených pochoutek je i milionářský dezert. Že jste o něm ještě neslyšeli? Připravili jsme pro vás návod na přípravu a garantujeme vám, že nic lepšího jste ještě nejedli.

Nepečené dezerty získávají na oblibě

Nepečené dezerty jsou vděčné a zamilují si je děti i dospělí. Navíc jsou na rozdíl od pečených moučníků lehké na přípravu a také mnohem zdravější. Často totiž obsahují ovoce, tvaroh nebo smetanu. Právem se tak stávají oblíbenou svačinou i dezertem k odpolední kávě. Dezerty do skleničky jsou verze klasických nepečených dortů, které se ve zmenšené podobě servírují ve skle. Návštěvě můžete takto nabídnout cheesecake, Tiramisu, tzv. bebe řezy, jablečný dort i milionářský dezert.

Ingredience na přípravu milionářského dezertu

Milionářský dezert si zamiluje každý. K přípravě vám stačí několik ingrediencí a pár minut času. Na dezert budete potřebovat máslové sušenky, smetanu ke šlehání, karamelové Salko a kvalitní hořkou čokoládu. Základ dezertu je sušenkový. Rozmixujte nebo rozdrťte 100 gramů máslových sušenek. V míse vyšlehejte tuhý krém z 200 mililitrů smetany ke šlehání a jedné lžíce karamelového Salka. Poté si ve vodní lázni rozehřejte 100 gramů hořké čokolády a smíchejte ji se 100 mililitry smetany.

Foto: Shutterstock

Aranžování dezertu do skleniček

Připravte si ozdobné sklenice, ve kterých budete dezert podávat. Na dno sklenice dejte dvě lžíce nadrcených sušenek a upěchujte. Na sušenky navrstvěte smetanu s karamelem a do poslední čtvrtiny sklenice nalijte smetanovou čokoládu. Dezert můžete následně ozdobit oříšky, kokosem, sušenkou nebo barevným sypáním. Fantazii se meze nekladou. Před servírováním vložte milionářský dezert vychladit alespoň na hodinu do ledničky.

Foto: Shutterstock, zdroj: Apetit, Tojesenzace