Vynikající čokoládový dort je hotový za 10 minut. Stal se doslova hitem hospodyněk

Máte za dveřmi nečekanou návštěvu a nemáte jí co nabídnout? Usaďte vzácné hosty do obýváku a zatímco jim budete připravovat kávu, upečte i lahodný čokoládový dort, jehož příprava vám nezabere víc než deset minut a návštěva bude nadšená. Jak na jeho přípravu se dozvíte na řádcích níže.

Netradiční dort upečete na pánvi

Ano, čtete správně. Na tenhle rychlý dortík není potřeba zapínat troubu a zašpinit spoustu nádobí, ale připravíte ho za pár minut na pánvi. Jedná se o jednoduchý, ale skvělý zákusek, který vám přijde vhod, když vás nebaví stát hodiny u plotny, nebo potřebujete připravit nějakou dobrotu opravdu hodně rychle. Vaříte rádi i v mikrovlnné troubě? Tak to z tohoto dortíku budete úplně u vytržení.

Jak na přípravu čokoládového dortu

Na přípravu tohoto dezertu není potřeba dlouhý seznam ingrediencí. Je jich jenom pár a všechny určitě najdete doma. Na korpus si připravte 30 gramů másla, 25 gramů kakaa holandského typu, 70 gramů cukru, 40 gramů hladké mouky, vejce, čtvrt lžičky jedlé sody a 60 mililitrů mléka.

Máslo nechte rozpustit na připravené pánvi, přidejte kakao a míchejte metličkou, dokud se nerozpustí. Takto postupujte se všemi zbývajícími ingrediencemi. Tekutou směs v pánvičce přikryjte poklicí a nechte na sporáku na malém plamenu vařit asi deset minut. Po uplynutí této doby zkontrolujte špejlí, jestli je dort hotov. Jakmile je dort hotový, nechte ho vychladnout.

Foto: Shutterstock

Dodejte dortu šmrnc krémovou polevou

Dort můžete podávat jen tak třeba se šlehačkou, ale mnohem lepší je, když moučník na několika místa propícháte špejlí a nalijete na něj trochu mléka smíchaného s kakaem, které se do těsta vsákne. Poté si připravte polevu smícháním 200 mililitrů smetany ke šlehání a 200 gramy rozpuštěné čokolády nebo Nutelly. Nechte chvíli ztuhnout při pokojové teplotě, aby byla poleva mírně tekutá. Hotovo? Můžete nakrájet a začít podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

Foto: Shutterstock, zdroj: cooking.nytimes.com