Prvotřídní ořechový dort, který není potřeba péct. Mnohem lepší než medovník

Pokud milujete vlašské ořechy a sladké, vyzkoušejte tento recept na vynikající ořechový dort. Není na něm nic složitého a jeho lahodnou chutí budete překvapeni. A ani nemusíte zapínat troubu.

Nepečené cukroví je v domácnostech velmi oblíbené. Většinou bývá jednoduché na přípravu a skvěle se nám sbírka takových receptů hodí, když se blíží neohlášená návštěva. Víte ale, že se dá podobně snadno vytvořit i lahodný nepečený dort? Dorty obecně jsou mnohdy oříškem i pro zkušené kuchařky. Jestli máte v plánu připravit svým dětem nebo přátelům dort a bojíte se, aby dobře dopadl, zkuste tento ořechový, který se nepeče. Výsledek je zaručen!

Vlašáky nabité antioxidanty

Hlavní chuťovou ingrediencí tohoto dortu jsou vlašské ořechy. Sbírají se na podzim a jsou plné prospěšných vitamínů a minerálů. Podle odborníků by se měli jíst každý den. Obsahují také velké množství antioxidantů, které působí blahodárně na náš organismus. A nejvíce jich do sebe dostaneme samozřejmě v syrové podobě. Takže hurá na tento nepečený dort. Je to ideální příležitost, jak svému tělu dodat zdraví prospěšné látky a ještě si pochutnat.

Foto: Freepik

Korpus ze sušenek, krém bez ztužovače

Ořechový dort je lahodným dezertem, který v domácnostech sbírá samé plusové body. Korpus jednoduše vytvoříte z piškotů nebo sušenek. Ty rozdrtíme (klidně i s pár ořechy) a přidáme rozpuštěné máslo. Na 400 g sušenek přijde 100 g másla. Tyto ingredience pořádně spojíme a upěchujeme na dno dortové formy. Okraje ponechejte trochu vyšší a dejte do lednice ztuhnout. 

Gro každého dortu je nadýchaný krém. My pro vás máme velmi snadnou variantu výborného krému. Budete na něj potřebovat 250 g másla, které vyšleháme. Přidáme 150 g moučkového cukru a obě přísady znovu vyšleháme společně. Nakonec přilijeme 250 ml 33% smetany a znovu vše vyšleháme. Můžeme přidat i mleté oříšky, pokud nejsou v korpusu. Takto vzniklý krém vrstvíme na ztuhlý korpus a když máme hotovo, necháme ho uležet alespoň 4 hodiny v lednici. 

Potom už stačí dort jen nazdobit a může se podávat! A co by takovému ořechovému dortu slušelo? Určitě čokoládová poleva, šlehačka, čokoládové hoblinky nebo nasekané oříšky. 

Zdroj: YouTube

Foto: Freepik, zdroj: Delish, Dolcevitacakes